En hel massa, lr inte:)

Jag har ju varit otroligt kass på att uppdatera och när jag väl ha gjort det har det ju varit efter den där listan.
Den 15 januari var det Hesse träning, Jätte nöjd är jag och det är det bästa ridpasset jag ridit.
Sen har det väl inte hänt ng speciellt.
Igår var vi ett par ryttare och hästar ute efter Niva lehto och det var lika kul som det brukar vara att låta hästen få sträcka ut ordentligt både i trav & galopp.
Jag ska ta och fota lite idag så kan jag ta dag 5 & 11 senare eller imorgon.
Ovisad:)
ovisad:)
Bilderna på träden / bären är fotat i höstas m systemen:) (Canon EOS 500D)

Dag 13

Nu kmr en nytagen bild på Possa och 5 punkter som beskriver henne.
24/12, Men nästan nytagen:)
  • Väldigt speciell till beteéndet
  • Älskar hoppning (hoppar hellre än bra:)
  • Är en sådan häst som knappt bryr sig om alla andra hästar galopperar iväg just framför henne, hon väntar snällt tills jag säger att nu får du följa efter, Antingen i trav lr galopp:)
  • Visar VÄLDIGT tydligt vem hon gillar och vem hon inte tkr om.
  • Tar inte godis från vem som helst.
:)

Dag 7 & 15

Eftersom jag inte tycker det är kul att föjla listan exakt som den ska vara så tar jag dagarna lite blandade:)
Redskap/Utrustning jag inte klarar mig utan: Possas termometer, Använder den ett par ggr i veckan och före pass jag vet kmr bli "hårda". Ja, Jag är lite nojig.

Något jag och min häst gjort jag är stolt över: Det är att vi har kommit så nära varandra, båda haft det jobbigt och kämpigt men det lönar sig till slut. Jag älskar henne och hoppas att hon älskar mig lika mkt.
Det jag egentligen vill skriva går inte att förklara, Det skulle ta länge och jag skulle inte bli nöjd ändå, Eftersom det jag känner för Possa inte går att berätta med ord, man måste känna det själv för att veta hur det är, Så det får duga med den bristfälliga texten.



Dag 3 & 4

Eftersom jag missat lite kör jag på dag 3 & 4 på samma ggn, 5:an tar jag imorgon om jag fått ngr bilder på grejorna i ryktlådan:)
Min(a) största rädsla(or) inom "hästeriet" är nog att Possa blir skadad/ Dåligt behandlad av folk när ingen ser som skulle säga till den personen.
En annan sak jag jämt oroar mig för är om det skulle börja brinna i stallet, Vem skulle försöka/vela ta ut Possa när hon "är som hon är"? Usch!
Här kmr NÅGRA av favvo bilderna:

Dag 2 Det Bästa & sämsta med min häst

Sämsta: Det är hennes "humör/beteénde", Eftersom hon inte mår bra av det varken psykiskt eller fysiskt.
Bästa: Att när man väl lär känna henne så har hon er underbar, riktigt go' personlighet! T.ex när jag hade varit borta en hel dag och nästa dag jag kom var hon först sur på mig, Men sen när jag lade henne i skötboxen och varje ggn  (Gick iväg 3-4) jag gick iväg & kom tillbaka gnäggade hon till mig, Även fast jag bara var iväg en snabbis (Det var andra hästar inne)

Possa är en av dom bästa grejerna som hänt i mitt liv, Jag kmr ALDRIG att ångra att det var henne jag valde, trots hur hon är. Det gör det hela med egen häst mkt roligare, När hästen litar på en och blir glad när man kmr och att hon visar det så tydligt.
Vi kommer aldrig att sälja Possa, eftersom hon inte ska bhv gå igenom allt jobbigt igen, Lära sig rutiner, lära känna nya ägare osv. & för att vi älskar henne så otroligt mkt!


Dag 1 Presentation av mig och min häst

Jag heter då Jennifer, Jag är nu 13 år och fyller 14 i Juni.  Som folk kanske har börjat inse så ÄLSKAR jag hästar. Jag började på ridskola (Tornedalens ryttarförening) när jag var 6 år. Där rider jag än idag. Jag har alltid varit rädd för mycket inom ridningen, Och då var skimmel B-ponnyn Emil the star den perfekta ponnyn att lära sig att bli trygg med. Det är honom jag ridit mest som yngre. Jag minns inte hur länge jag bara red och höll på med hästar 1 ggn i veckan men ganska snabbt började jag och 2 andra kompisar hjälpa till på helgjourer osv. Jag tror det var 2007 eller nåt jag började hjälpa till med ridlägren, och som tack för det fick jag rida föreningens hästar. Den sommaren gick jag framåt ganska mkt. Det var kanske hösten 2007 som Emil fick spatt och vi började hjälpa till med att rehabelitera (lr hur man nu skriver) honom, vi ledde han varje helg och tillslut fick jag börja sätta igång honom i ridningen oxå. När han var så bra han nu kunde bli tog vi honom på halvfoder och jag hade honom som foder häst i ca 1 underbart år. Sen hade jag växt ur honom och red en sista gång. Emil blev sämre igen under 2oo9-2o1o och tillslut var avlivning det enda man kunde göra för honom. Saknaden är stor efter den underbaraste ponnyn jag någonsin träffat och har är en Once in a life time häst för mig.... Fast jag har en till sån häst faktiskt, Och det är min egna, Pomperipossa.
Hon är en otroligt speciell häst som antagligen (99.9 % säker) blivit otroligt dåligt behandlad tidigare i sitt liv, För som hon är, så föds inte en häst! När vi provred henne var hon hur gullig och go' som helst och jag kände mig trygg med henne direkt. Men ägarna had haft henne i 5 år så....2 dgr efter att vi fått hem henne attackerade hon mig när jag skulle få på grimman på henne, Jag fick inte på den och hon gjorde så även mot mamma, till sist mutade vi henne med ett äpple. Det hon gör är att hon hugger mot en , Men mest för att hota, Det är bara en gång jag blivit reält biten av henne och då spände jag sadelgjorden. Hur som helst, Så har jag varit jätte rädd för att gå in till boxen och ta fast henne så under en lång period tog jag alltid med godis in till henne, Och jag ursäktade mig till dom andra att jag inte orkade bråka med henne ifall någon undrade. Vi har än sålänge bara haft henne en hel sommar och då har hennes ''humör'' varit spårlöst försvunnet.  Sommaren var en vändpunkt för oss och vi har kommit mycket bättre överens efter det och hon har börjat lita på mig, Vi har en bit kvar ännu men är på god väg!

Det var presentationen, imorgon fortsätter jag:)





Lista

Eftersom jag inte har något speciellt att skriva om ska jag ha en sånhär (titta ner) lista, Som även många andra hästbloggar har:) Jag börjar ikväll!
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Min vackra häst<3

Luleå resa, igen

I förrgår var jag i Luleå med familjen, Var in på Granngården & Häst & Fritid, Då köpte jag Foxfire pälsglans & så köpte vi Krafft och mineraler till Possa.
Idag var vi dit igen, Den här ggn för att titta när fottilaget spelade i BAIK cupen, Dom kom 3:a :)
När det har vart Paus har vi varit på båda hästaffärerna igen och kom hem med en lerborste, Hovkrats, trimkniv, pannborste, Snoddar m rosetter & benlindor. Allt var i ljusblått förutom trimkniven (mörkblå) & pannborsten (mjuk glansborste).
Vi beställde även ett pannband m 2 rader klarblåa stenar fr Häst & Fritid eftersom dom bara hade det i strl Cob,Så den skickas hem på posten. Visserligen var det dyrt (500kr m frakt) men jag tkt det var värt det & tog fr mina julklappspengar;)
När vi var med Possa i Oulu förra året, Ja jag har blöta byxor, Men det var jag som höll hönätet när vi skulle vattna det;)

-

Usch!
Hade tänkt rida dressyr igår, Eftersom Possa gått lugnt efter skoningen, Men det gick ju sisådär med det.
När jag skrittat fram henne i 10 min och började trava kändes hon RIKTIGT konstig, Hon hade stötigt steg och lyssnade inte på framåtdrivande hjälper (Även fast jag använde sporrarna lite reagerade hon 3steg sen var det samma igen) och kändes helt enkelt inte Ok. Jag travade mindre än 5 min och sen skrittade jag av henne.
När vi kom in till stallet igen och jag tempade henne hade hon 35.7 grader, Och hon har vanligtvis kring 37.5 Alltså 2 grader i undertemp. Idag på morronen ringde pappa till Oulu/Uleåborg i finland och rådfrågade. Dom tyckte vi skulle ta det lugnt i helgen och sen om hon inte var bättre skulle man ta en vet till henne.
Hon verkar annars normalt pigg, Hon äter med bra aptit och dricker.
Hon hade 36.7 grader på morgonen idag när jag tempade, Men jag vet inte om den höjs när hästen äter, vilket hon gjorde.. Tar iaf tempen igen senare.
Även jag har blitt sjuk, Ont i halsen, lite huvudet & snuvig.

Massage, Hovslagare osv

Jag måste säga att jag har fått tillbaka den där motivationen och lusten att rida dressyr och med gott resultat. Jag tänker inte "Eftersom jag rider dressyr kmr det inte gå bra, ingen ide att försöka göra det seriöst" på ett ungefär. Så nu går det bra och känslan har varit bra efter dom flesta passen nu. Jaja nog om det.
Jag har börjat massera Possa det första jag gör när hon är flyttad (Har henne oftast lös i den tomma boxen brevid Trixi, Där trivs hon) och täcket är avtaget. Hon verkar tycka det är huur skönt som helst och står för det mesta och sover.

Idag har hovslagaren varit och skott Possa & Muskats. Possa skötte sig sisådär, Hon hade kunnat vara på bättre humör enligt mig men hovisen är JÄTTE duktig med henne och jag tkr att det verkar som att Possa tkr om honom med.
Idag ledde jag henne i ridhuset en stund och imorgon ska hon skrittas och ev travas lite, Hon blir så öm i hovarna så vi tar det alltid lugnt ett par dagar efter.

Jag & Possa promenerade hem fr betet:)
Betet:)
Hade bara lust att lägga upp den, mamma fotade i norge.

RSS 2.0